TUNCELİ AFAD STAJ DUYURUSU
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 18/05/2016 tarih ve 4768 sayılı Olur’u ile Staj Yönergesi yürürlüğe girmiş olup; Müdürlüğümüzde staj yapmak isteyen öğrencilerin işlemleri söz konusu yönerge hükümleri doğrultusunda yürütülecektir.
I- STAJ DÖNEMİ
Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde staj yapmak isteyen;
II- STAJ BAŞVURULARI
Staj Yönergesinin 7. Maddesine göre Staj başvuruları, Staj Başvuru Formu ve İstenen belgeler ile 15 Nisan- 15 Haziran tarihleri arasında İl Müdürlüğü birimlerindeki staj programı için ilgili Şube Müdürlüğüne yapılır
Aynı yönergenin 8. Maddesinin 6. Fıkrasında ki “bir dönem için kabul edilen stajyer sayısı, staj yapılacak İl Müdürlüğü veya merkez teşkilatının dolu kadro sayısının P’sini geçemez” ifadesi dikkate alınarak yapılan başvurular değerlendirilecektir.
III- Staj başvurusu için gerekli belgeler:
IV- STAJ SÜRESİ VE KAPSAMI
V- ÜCRET VE İZİN
VI-STAJYERLERİN SORUMLULUKLARI
1- Stajyer, stajın mahiyetine uygun düştüğü ölçüde 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda tanımlanmış ödev ve sorumluluklar ile iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak zorundadır. Aksi halde staj yapan kişinin stajına son verilerek, bu durum ilgilinin bağlı olduğu eğitim kurumuna bildirilir. Ayrıca, o güne kadar ilgilinin yapmış olduğu çalışmalar staj olarak değerlendirilmez.
VII- STAJYERLERE SAĞLANAN HİZMETLER
Stajyer konumundaki yemekhane, kütüphane, bilgisayar, telefon, faks, servis ve diğer hizmetlerden personelin yararlandığı şekilde mümkün olduğu ölçüde yararlanabilir.
STAJIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE BELGELENDİRME Stajyerlerin eğitim kurumlarından getirdikleri stajla ilgili değerlendirmeye ilişkin Stajyer Değerlendirme Formu, stajın yapıldığı ilgili birim tarafından doldurularak, İl Müdürlüklerinde çalıştığı birimin amiri tarafından imzalanır ve ilgili eğitim kurumuna ulaştırılır. Staj programını başarıyla tamamlayan stajyerlere İl Müdürü tarafından imzalanan STAJ BELGESİ verilir. |
© 2019 Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü